Az oldal támogatója:

Kósa-Dental fogászati kft.

Egyéb hozzám közel álló sportágak:


Mert a közelemben végzik edzéseiket a triatlonosok, az uszonyos úszók,  vízilabdások.
És oly sok ember kiegészítő sportját a vízben teljesíti...

 

Zarnóc Misivel a szlovén Bled tónál 2007-ben hazaindulásunk előtt ünnepeltük meg a hosszútávúszás örömeit. Ő életében először úszott ilyen távon, és különleges mozgásával teljesítette is. Életében talán ez egy gyönyörű élmény volt. Elszorult szívvel kell emlékeznem rá, mert egy baleset áldozataként immár az ég óceánján fördőzik tovább, s aggódhat szeretteiért. Én az Ő odaadását kívánom továbbadni ezen a honlapon, felajánlva minden távúszóverseny eredményét lelki üdvéért.

 


Schirilla György: mentorom, lelki vezetőm, egy Tisza tó úszóversenyén ismerkedtünk össze, azóta nézek fel rá tisztelettel, szeretettel.

Hihetetlen tartással vezeti életét s barátait az úton, melyre lépve a töretlen hit segít tovább, s engem, hogy világbajnok lehessek.  Sokan kérdik, tudnám e követni a jeges vízbe, vagy a vegetáriánus életmódban... 

Válaszul csak annyit tudok mondani, különböző emberi magatartással is ugyanazt képviseljük: A szeretni tudó, akaró ember képe lebeg szemem előtt. 

Hrabovszki Zoli évek óta vesz részt a masters rendezvényeken, Ő igazán elmondhatja, hogy a szeretet vezérli és szórakozni kíván a sportban. A joviális igazságszolgáltatás képviselője mindig jókedélyű marad ezáltal. A képen verseny után mosolyogva.

A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai 2008 tavaszán rendezték meg a víz világnapján  a kecskeméti 12 órás úszóviadalt, melyen Hajdú Laci Barátai néven gyűjtöttem össze a kettes pálya szerelmeseit.


A Víz Világnapja Kecskemét 2008
2008. március 29. 8-tól 20 óráig
Kecskeméti Fedett Uszoda
Izsáki u. 2

                            Start. 12 óra úszás a vízért! A Víz Világnapja Kecskemét

A kecskeméti Fedett Uszodában ma reggel (2008. március 29.-én) 9 csapat úszói csobbantak a vízbe a Víz Világnapja alkalmából rendezett úszóversenyen. Minden korosztályból jöttek a víz szerelmesei, 7-től egészen 66 évesig.

Az Alapítvány szomszédságában a Masters Európa Bajnok
Hajdú László és barátai szelik a vizet. A 2-es pálya "gazdája" és azok, akik végigkísérték karrierjét, még Budapest-Kecskemét közötti ingajáratban is vállalták a részvételt. A víz élet, a víz az életünk - lehetne a mottója a csapat lángoló szenvedélyének.


2008-as Hosszútávú Triatlon OB-n harmadszor indult a Spr-Computer Budai váltója, melyen két győzelme után a harmadik helyet csípte el. Hiába, mindig nem lehetünk elsők! Ezen a versenyen hagyományosan Szalóki Robi futó és Csomor Zoli kerékpáros volt a társam, s bevallottam a baráti összetartozás, a sport szeretete hozott össze bennünket!

 Friss hír: Szalóki Róbert második helyezett lett az ultrafutó világkupa futamon

Harminc kilométernél volt egy kis probléma, de az utolsó húszon még kitartott a lendület. Szalóki Róbert kecskeméti ultrafutó világkupa futamon második lett.

A vasárnapi kecskeméti Hírös Futásra készül a Nike Futóklub. Az egyesület kecskeméti atlétái az elmúlt szombaton 3 versenyen is képviseltették magukat. Szalóki Róbert, a klub szakmai vezetője, Nagykanizsán vett részt egy 50 kilométeres világkupa futamon, ahol 3 óra 22 perc 40 mp-es idővel a 2. helyet szerezte meg.

Kissé hullámos pályán, egy 12,5 kilométeres útszakaszon futottak 2-szer oda-vissza. Eleinte kellemes futóidőben, de később már melegre fordult az idő. Szalóki viszonylag egyenletes tempóban futott végig, az utolsó kilométereken ért föl az elsőre, de nem bírta utolérni, 1 perccel lemaradva ért célba. 2009 szept 22


Boronkay Péter sportoló társam bemutatása úgy gondolom, erkölcsi felelősségem, hiszen a triatlon versenyen elért eredményei önmagukért beszélnek, és büszke vagyok arra, hogy én is hozzá járulhattam  felkészüléséhez.

Boronkay Péter a kecskeméti paratriatlonista szombat hajnalban az ausztráliai Gold Coaston megrendezett triatlon vb-n a PARA TRI-4-es kategóriában világbajnok lett. A 1500 m úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futásból álló olimpia távot 2:19:49 alatt teljesítette  7 perc 27 másodperccel jobb idővel, mint a második helyen végzett osztrák Oliver Dreier.

(www.triatlhon.org) 2009 szeptember 13

Világbajnokkal gazdagodott Kecskemét: Boronkay Péter az ausztráliai Gold Coastban megrendezett vb-n a paratriatlonisták között aranyérmet szerzett. A versenyzőkre 1500 méter úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futás várt – számol be a megyei napilap.

Péternek nehézséget okozott az átállás (nyolc óra az időkülönbség), mert csak öt nappal a verseny előtt érkeztek a helyszínre. Két nagy ellenfele: az osztrák Oliver Dreier és a holland Rob Noordzij már hetekkel korábban ott volt Ausztráliában. Az óceán húszfokos volt, tartani lehetett cápáktól is, ezért helikopterrel és több szonárral is figyelték az öböl területét a rendezők.

Péternek az úszással nem volt gondja, viszonylag nagy előnyt szerzett. A kerékpározásnál végig úgy érezte, szembeszél fúj. A 2×20 km-es kör első fordítójáig azt sem tudta, hányadik helyen áll. Aztán mintegy öt kilométer hátrányban meglátta az osztrák Dreiert. Nem gondolta, hogy ennyit “rávert” az úszás során.

Tizenöt kilométernél kiesett a kulacsa a könyöklőből. Az volt a szerencséje, hogy kölcsönkért egyet a bringájára is, hátha kifogy a sajátjából a frissítő. Ha ez nem lett volna, nem tudta volna megoldani a kerékpáron a frissítést. A futásnál 2×5 km-es kört kellett megtenni. Túl sokat nem taktikázott, minden frissítő állomást kihasznált. Dreier másfél perccel utána kezdte meg a futást, azonban a 2. kör fordítójánál már látta, hogy növelte előnyét vele szemben, így magabiztosan futott be a célba. Boronkay Péter az Eb-arany után vb-első helyet is szerzett.

(Petőfi Népe)

Véleményem: Ez nagy tett volt, igazolja, hogy nem csak a kiemelt sportágak profi sportolói képesek hírértékű eredményekre.

 Izsáki triatlonista barátaim: Sörös István, Bálint Zoltán, Baglyas Zoltán, Cséplő Zoltán

Az utóbbi három Ironman!Porec hosszútávú versenyén, ami egyben tömegsport rendezvény is, barátaimmal, Fehérvári Gáborral és Delfabro Miklóssal:

 Juhos Gergely       

 

Ő az a sportoló, aki futballista akart lenni, tehetsége is volt, aztán uszonyos úszó világbajnok lett! Külön büszkeség tölt el, hogy a mai napig is a közelében lehetek, mert a nyugalmával, tapasztalatával még nekem is sokat segít, sőt a vele gyakorlatozó sportolók közt még talán fiatalabbnak érzem magam.

Egy megjegyzésem van még, tartozik nekem egy ünnepi ebéddel, mert a bajnoki arannyal még járna ez is.

Hej, de rég volt már ez is...

Világraszóló kecskeméti siker!

A Kecskeméti Vízmű Búvár Klub két versenyzője a magyar válogatott tagjaként részt vett a XII. Uszonyosúszó Világbajnokságon Shanghai-ban. Sáfár Tamás edző tanítványai kiemelkedő eredményeket értek el:

Juhos Gergely
400 m uszonyosúszás I. hely
800 m uszonyosúszás I. hely (világcsúccsal!)

Szegény Judit
400 m búvárúszás 11. hely
800 m búvárúszás 9. hely


Úton a győzelem felé

Külön öröm, hogy saját nevelésű versenyzőként hoztak dicsőséget a városra és Bács-Kiskun Megyére.

GRATULÁLUNK!

Szegény Judit, Sáfár Tamás (edző) és Juhos Gergely


A helyszín belülről


Megérte! :))

 
 
12. uszonyos- és búvárúszó-vb, Sanghaj
Férfiak. Uszonyos úszás, 800 m. Világbajnok: Juhos Gergely (Magyarország, Kecskemét Vízmű BK, edző: Sáfár Tamás) 6:25.61 (új világcsúcs - a régi 6:27.60),

Gergő aranyérmes lett a 400 méteres uszonyos úszásban is, 

a kecskeméti  versenyző 3:03,52 perccel új országos csúcsot állított fel.

 

 
 


 

 

Magashegyi Gábor, a Ferencvárosiak vígkedélyű úszója, aki nagylelkűségével sokat lendített jelen versenyzői mentalitásomon. Nem számít, ha megelőznek, hisz akkor mi értelme volna a dicsőségnek? Ha igazán értékelni tudjuk az egyéb helyezéseinket, akkor érdemeink szerint való a győzelem!– Az a tény, hogy Zoltán már több versenyszámban jó eredményre képes, mindenképpen jelentős előrelépésnek tekinthető – erősítette meg dr. Sós Csaba szövetségi kapitány.
Azt már Kripkó Zoltán tette hozzá, hogy nagyon kemény másfél hónap elé néznek, de az országos bajnokságon elért időeredmények biztatóak.
– Dolgozunk tovább, mert Zolit több számban is Eb-döntőbe várjuk – fogalmazta meg reményeit az Integra Agria SE elnöke.

Gerhát Jani /Johnyiron/ többek számára ismerős, kitartása, sportszeretete révén sokak példaképe a triatlon sportágban. A Fedettben keveset tudunk együtt úszni,  node én nem futok, nem kerekezek. Így ha úszik, hát nem várom meg, mert az ultratriaton Világbajnokságának résztvevője ezt nem is igényli. Csinálja utána bárki, ha tudja.
Az Ő bánata, amikor elfárad, s a fenébe kíván mindenkit... Tanúja voltam, hogy sokan hányszor feladnák, s a büszkeség, a titokzatos erő nem engedi. És megy tovább, mint a duracell nyuszi...
 
Mottója: "...Tudom, hogy Isten nem bíz rám semmit, amit nem tudok megtenni. Bár ne lenne ekkora bizalma bennem..."

Korb Vilmost nemrégiben fedeztem fel az uszoda látogatói közül és azért igyekszem itt is elismerni teljesítményét, mert szorgalmas úszómunkájával igencsak hosszú órákat tölt el a hős vízben. Beveszi magát a 3-as pályára, aztán senkitől sem zavartatva ugyanennyi időt úszik mellúszásban kivett fejjel.

Én ugyan ezt nem tudnám megtenni, egyrészt a körbeúszásnál kiidegelne, hogy folyton a gyorsúszók előzgetnek, másrészt, ha nem tudnék órára, társakkal edzeni, akkor gyorsan érezném, hogy nincsenek igazán célok előttem. Ez azt jelenti, hogy milyen különbözőek vagyunk, s mindannyian mást szeretünk mozgásban a környezettel.

Vili nyugodt derőjét jó lenne mások arcán is látni, de annak örülök, hogy sokan vannak, akik minden időben rendszeresen itt vannak velem...

Kósa-Dental fogászati kft.

Kósa Ferenc nagyon helyesen a munkája egészségügyi hatásait kivédendő jár úszni, számára elengedhetetlen lehetőség ez a tartásmódot segítő mozgásforma.

Nekem nagy segítség, hogy emberi méltóságomat megőrizve ülhettek fogászati klinikája elismerten híres székébe

...

Lap tetejére Vissza kezdooldal